søndag 6. april 2014

Pannebrød

Når vi skulle to uker på fjellet i fjor sommer fant vi ut at vi ville ha litt mer variasjon enn å bare spise havregryn og knekkebrød til frokost og lunsj, så vi prøvde oss på pannebrød. Vi tok utgangspunkt i en oppskrift fra www.turliv.net og resultatet ble veldig bra! Vi blandet ferdige poser med melblanding og bakepulver og når vi skulle lage "brødet" tilsatte vi bare vann i posen, knadde til en jevn deig og stekte det i panna. Vips hadde vi ferskt, saftig og godt brød til frokost/lunsj. Det var veldig godt med variasjon, ferskt brød og ikke minst, det var uhyre enkelt! Dette kommer selvfølgelig også til å være endel av kosten vår under ekspedisjonen:

Pannebrød (nok til 4 rundstykker)
1 kopp grovt mel og diverse frø (linfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner og havregryn)
1 kopp hvetemel
1/2 ss bakepulver
1 ts salt
1 - 1 1/2 dl vann
smør/olje til steking

Bland det tørre i en plastpose før avreise. Ha vannet i melposen og kna deigen inni posen til en jevn, men seig deig. Del deigen i to deler i posen og slipp de rett ned i pannen med litt smør eller olje. Klapp deigen flat i stekepanna og stek på begge sider til pannebrødet er gyllent.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar