søndag 27. april 2014

Status på mattørking

I forrige innlegg om mattørking kunne vi fortelle at om vi baserte oss på kun egentørket mat så trengte vi vannvittig mye tørket grønt, kjøtt, fisk og frukt. Nå har gått gjennom disse tallene på nytt og satt opp et mer realistisk "matbudsjett". Tallene har derfor (heldigvis!) sunket litt og etter å ha veid opp det som hittil er ferdigtørket ser det ikke lenger så mørkt ut:

Trenger:Ferdig:
Kjøtt: 3105g1237g
Fisk:3105g120g
Frukt:3440g235g
Grønnsaker:4140g1433g

Selv om både stekovnen og tørka går for fullt døgnet rundt spørs det om vi kommer i mål med ønsket mengde, men vi er i hvertfall et godt stykke på vei. Som vi har skrevet tidligere har vi nedprioritert å tørke frukt da dette er lett å få tak i ferdigtørket. Fisk er det som vi har vært mest usikre på, men nå skal vi forsøke oss på lyse fiskekaker. Dette er hva vi hittil har tørket:

Grønnsaker:
- Purre
- Løk
- Gulrøtter (forvelles hele i 2-3 min i forkant)

Kjøtt:
- Filetbacon (skåret vekk alt fett)
- Ostekalkunpølser
- Kalkunpølser
- Serranoskinke med lite fett
- Fenalår med lite fett
- Kalkunkarbonader
- Karbonadedeig (krydret med hvitløk og chili, forhåndsstekt)

Fisk:
- Krydret rå salmalaks

Frukt:
- Bananer (dyppet i sitron i forkant)
- Epler (dyppet i sitron i forkant)
- Kiwi
- Fersk ananas

Vi har totalt mistet oversikten over hvor mange pakker gulrøtter, antall purre og antall løk vi har kuttet opp og tørka, men det har blitt mye! Og huset og oss lukter konstant løk.. Takk og pris for fint vær så vi kan lufte døgnet rundt! Det som er ferdig tørket pakker vi i store vakumposer som videre oppbevares i fryseren. Når det nærmer seg ekspedisjonen kommer vi til å lage ferdige porsjoner i mindre vakumposer.

Kiwi
Ananas
Løk og gulrøtter i ovnen
Kalkunkarbonadekaker og filetbacon uten fett

Ferdig vakumert pose med gulrøtter

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Må gjerne poste mer info om hva dere har kjøpt og priser på ting :)
  Ellers lurte jeg på hvor mye tørket mat og hvor mye annet dere tenker å spise. Hvor mye tørket mat trengs til et måltid?

  SvarSlett
 2. Hei Torgrim!
  Vi kommer til å legge ut et mer detaljert budsjett for tur og utstyr etterhvert som dette blir helt klart, ellers kommer vi i første omgang ikke til å beskrive produkter, type, merke o.l. mer inngående. Men en oppdatert pakkliste ligger under egen fane.

  En større matplan for turen er ferdiglaget og dette kan vi selvfølgelig dele med dere en av de nærmeste dagene :-)

  SvarSlett