fredag 20. juni 2014

Finse

Da har vi omsider kommet oss til Finse og sitter nå faktisk på venterommet til NSB. Ikke fordi vi har tenkt til å ta toget, men fordi det akkurat nå er mest praktisk.

Ikke her jeg vil sitte nei!

Turen fra Kjeldebu og nesten fremme ved Finse var helt fantastisk! Fine føtter og vær med mer og mer sol, tross en relativt sur vind hele dagen. Men så kom vi til en vadeelv og det er den kaldeste elva hittil på turen!! Begge brølte av kuldesmerte når vi kom over. Men egentlig gikk det jo veldig fint. Værre var det når vi kun var et par km unna Finse. Det var en fin bro over den fossende breelva, bare så synd den manglet bord.. Sommerbro kaller DNT det og legger ikke ut broa før uti juli. Akk for oss! Vi forsøkte å gå rundt,  men endte med å måtte vade over ørten elver da den bare forgrenet seg oppover. Kald, følelsesløse bein, motløs, sinne og en hel mengde frustrasjon!!! Men vi kom oss til slutt over alle, men endte med å gå i 13 timer og ikke 9.. Da begynte det selvfølgelig å regne og togstasjonen hadde kun en liten ventebu åpen. Skuffa over Finse akkurat nå! Vi som hadde hvile(deppe)dag i går fordi vi fant ut at verken hotellet eller turisthytta er åpen.

Lunsjen for et par dager siden da livet var herlig! I morgen er alt på topp ogjen!

Så nå sitter vi altså her i ventebua til NSB og lurer på hva vi skal gjøre, forsøke ei natt her eller finne en teltplass. Vi hadde nesten gått for det siste da regnet akkurat gikk over til snø...

I morgen går nå allefall ferden innom Geiterygghytta. Vi har hørt rykter om at den åpnet i dag, så har store planer om å få tak i sjokolade og solkrem der. Vi lar oss ikke skremme av en dårlig ending på dagen. 95% av turen er fantastisk :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar