mandag 13. april 2015

Ny Trollhetta 95l ryggsekk fra Bergans

Etter turen skrev vi en grundig vurdering av det meste av utstyret vårt, deriblant sekkene våre fra Bergans. Selv om vi stort sett var fornøyd, synes vi samtidig at sekkene kanskje burde ha tålt litt mer. De hadde litt for mange svakheter til å få full klaff på Ekspedisjonen vår. Vi la ut vurderingen vår av sekkene her på bloggen, men vi sendte også en mail til Bergans med vurderingene våre. Grunnen til dette var at vi mente endel av feilene på sekkene burde gå som reklamasjon da begge sekkene våre var nye før turen, men dette ville ikke XXL gå med på (der vi kjøpte sekkene).

Før jul fikk vi en veldig positiv mail tilbake fra Bergans om at de var enig med vår konklusjon og hvor de takket for verdifull vurdering/test av sekkene på en tøff tur. Det som kanskje var mest positivt var at de gjerne ville bytte inn sekkene våre i nye modeller som skulle komme i februar 2015. Og i forrige uke mottok vi en helt ny Bergans Trollhetta 95l (Arne sin sekk) og vi venter spent på når min (Connie) sekk dukker opp (Trollhetta 75l).

På den nye modellen har de gjort mange endringer og vi har selvfølgelig saumfart sekken for å gi en første vurdering i forhold til den gamle modellen. Vi har ikke fått testet sekken ut ennå, så dette blir bare en første visuelle vurdering sett opp mot våre vurderinger etter Ekspedisjonen.Original sekk
Ny modellOriginalsekken
Ny modell
Pluss

+ Godt med festestropper som også var lange nok.

Dette følger fortsatt med.
+ Supert med sidelommer til å ha de tingene du lett skal ha tak i.
Disse er fortsatt med, men i nytt materiale.

I tillegg har den nye sekken lommer i hoftebelte, hvorav den ene er en ekspansjonslomme. Dette var faktisk noe vi savnet på turen. Små lommer hvor du lett tilgjengelig kunne ha et lite kamera, sjokolade/nøtter eller annet. Så dette er et pluss.

Den nye modellen har også en stor lomme i front og en ekstra glidelåslomme inni sekkerommet. Tommel opp her og.

+ God sekk med tanke på bærekomfort for Connie som hadde passende hoftebelte, så lenge sekkevekten holdt seg under 25 kg.

Ikke store forskjellene i bæresystemet, men enkelte justeringer er endret og blir spennende å prøve ut på tur.
+ God plass i sekkene (Arne 95ltr, Connie 75ltr)

Samme størrelser og derav fortsatt romslige.
+ Bra med integrert regntrekk som både var meget romslig og satt godt. Romslig nok til å dekke liggeunderlag og truger som var festet utenpå. Det har også holdt imponerende godt med bare noen små skader.

Vi savner sårt regntrekk i den nye modellen! Regntrekk er et must og det er minus at dette må kjøpes i tillegg.
+/- Integrert dagstursekk var flott til å ha ting du skal ha lett tilgjengelig, men kunne heller vært en integrert lomme da den fort ble for liten til å brukes som dagstursekk, samt at bærekomforten var dårlig. Dette kunne også ført til mindre egenvekt på sekken.
Her er dagstursekken byttet ut med et romslig topplokk som du lett tar av og kan brukes som en romslig «rumpetaske». Førstefølelsen er at den sitter godt. Den har i tillegg et ekstra utvidelsesrom som gjør at du kan bruke den som ryggsekk. Vi er litt usikre på denne funksjonen da skulderstroppene er svært tynne, men det kan fungere siden hoftebeltet er solid og evt tunge ting pakkes nederst og lette øverst slik at du ikke får vekt på skuldrene. Vi er spent på å teste dette ut! Vi tror generelt at det er positivt med avtagbart topplokk fremfor sekk på utsiden pga mer riktig tyngdepunkt.

I selve topplokket er det et helt virrvarr av lommer i alle retninger. Dette kan være praktisk, men og fort bli uoversiktlig.

Minus

- Mye knirk i sekkene, spesielt Connie sin, noe som gikk på nervene løs til tider.

Ikke fått testet ut.
- Sig i spesielt skulderstroppene. Det må man nok regne med uansett når man bærer så tungt, men vi synes likevel vi måtte stramme opp sekken litt vel ofte. Arne endte med å sette på sikkerhetsnål.

Ikke fått testet ut.
- Sidelommene ble veldig raskt ødelagt. De er laget av elastisk tynt materiale som mistet sin elasitet og ble hullete etter bare et par uker. Mot slutten av turen måtte hullene syes/festes med sikkerhetsnål for at ting ikke skulle falle ut.
Sidelommene har fått ny type elastisk stoff og vi er spent på om dette tåler mer enn det gamle. Dette var en av tingene vi reklamerte på siden de ble ødelagt etter bare et par uker og vi mener en slik sekk skal tåle en tanke mer sol og friluft enn det.

- Bulk/bøy på bakplaten relativt kjapt (nederst på sekkene)

Ikke testet ut.
- Relativt høy egenvekt
Det er fortsatt en komfortsekk med mange finesser som trekker opp egenvekta. Mange praktiske løsninger som gjør hverdagen enklere, men derav sekken tyngre.

- Ser relativt sliten og godt brukt ut etter turen, med tydelig solbleket farge, skader nederst der «meiene» nesten kommer ut. Samt overnevnte med ødelagte sidelommer.

Det vil tiden vise.
- Arne sin ble raskt for stor rundt livet og han måtte da bære alt på skuldre
Dette handler kanskje om at Arne må spise litt mer. Men det er få sekker på markedet i denne størrelsen (95l +) hvor du kan stramme inn magebeltet såpass at den passer en slank mann eller kvinne.

- Paddingen på Connie sitt hoftebelte forflyttet seg oppover og gjorde at nedre kant ble skarp og som derav skar/gnagde på hoftene slik at det oppsto gnagsår. Dette har etter ekspedisjonen gjort sekken ubrukelig siden den gnager selv med lav vekt på innholdet.

Det er gjort endringer på hoftebeltet, så dette får vi se om har hjulpet når Connie sin sekk og er på plass.


Må til slutt få si hjertelig tusen takk til Bergans som sender oss nye sekker! Vi gleder oss veldig til å teste de ut!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar