fredag 31. januar 2014

Nytt telt

Vi har funnet ut at vi bør skaffe oss et nytt telt til turen. Det vi har er i grunnen veldig bra, men på en så lang tur ser vi at det er et og annet forbedringspotensiale. Teltet vi har er et tunneltelt fra Helsport for 2+ personer. Det betyr at det faktisk er plass til 2 personer i teltet med 2 liggeunderlag tett i tett, ingen overlapp. Det har et stort fortelt som er gull verdt både til utstyrslagring og matlaging og det står godt i all slags vær og vind. Dette høres jo egentlig helt perfekt ut!

Trofast følgesvenn i mange år, vår kjære 2+

Men, vi skal jo på en skikkelig langtur og vi kan nok ikke se bort fra at vi kommer til å oppleve dårlig vær, sykdom, skader eller andre hendelser som gjør at vi må bli i teltet over flere dager. Problemet med teltet vi har nå er at vi da må basere oss på konstant å ligge flatt da det ikke er høyde nok inne i innerteltet til at to stykker kan sitte oppreist..

I anledning at vi var på besøk hos noen venner i Lørenskog forrige helg tok vi turen til de store sportsbutikkene rundt Oslo sentrum i håp om å finne oppslåtte telt. Det finnes utrolig mange ulike telt på markedet og det å finne det teltet som passer oss i jungelen på nettet er nesten umulig. Dessverre var det bare XXL som hadde oppslåtte telt og da bare 3 nesten like tunneltelt. Vi har sett litt på iglotelt og telt som kombinerer tunnel og iglo. Er det noen som har erfaring med slike telt eller andre innspill/tips omkring dette tema å dele med oss?

Hva ser vi etter i et telt:
- Må ha fortelt, helst to, hvor et av de er stort nok til matlaging med gassbluss og gjerne med inngang på to sider
- Vær- og vindstabilt
- Vekt (så nært null som mulig..)
- God ventilasjon
- Sittehøyde for to i innerteltet
- Todelt med innertelt og yttertelt som kan deles
- God vanntetthet og robust stoff i både ytterduk og bunn (logisk nok)
- Plass til 2 liggeunderlag ved siden av hverandre i innerteltet, ikke mer, ikke mindre
- Pris (så nært gratis som mulig)
- Farge på ytterduk som hindrer at det blir glovarmt inne i teltet (med tanke på alle soldagene)
- Helst brannhemmende materiale (slik at hormonhermerne sikrer at vi bytter kjønn på turen..)

4 kommentarer:

 1. Hei. Hilleberg Allak oppfyller de fleste av disse kravene, egentlig alle bortsett fra nesten gratis. Det et det vi bruker på turen vi såvidt har startet på. Det finnes også en tresesongers utgave (rogen) som er lettere og litt billigere. Hilleberg skal være kjent for innmari god kvalitet og ikke for mye fiksfakseri.

  SvarSlett
 2. Tusen takk for tips! Det så greit ut, men er forteltene store nok til "innendørs" matlaging? Bra på tur?

  SvarSlett
 3. Hei igjen. Beklager seint svar, men turen vår gjennom Setesdalsheiene tok lenger tid enn forventet :) Med mindre du skal lage i stand en treretter går det greit å lage mat i forteltet. Jeg har bare prøvd det på en tur (siden det ikke er mitt telt), men fungerte i alle fall bra da. Stod godt i vindkast opp mot liten storm styrke.

  SvarSlett
 4. Da skal vi se litt nærmere på det. Vi er så vant med et stort fortelt til alt utstyret (rotet) vårt og samtidig ha mulighet til å lage mat og at person nr to kan gå inn og ut av teltet ;-)

  SvarSlett