søndag 23. mars 2014

Ekspedisjonstrening

Når vi snakker om ekspedisjonen vår blir vi ofte spurt om hvordan vi trener frem til turen. Jeg må ærlig innrømme om at vi ikke har laget noen plan for dette annet enn at sko må gås inn og nye sekker testes ut slik at vi kan stole på at utstyret ikke vil gi oss unødvendige plager underveis. Mulig det er en smule naivt, men jeg har hele tiden tenkt at dette er vi spreke nok til å gjennomføre. Vi er begge over gjennomsnittet aktive og trener både ofte og variert hvor både utholdenhet og styrke er ivaretatt. I fjor gikk vi i fjellet i 2 uker med 25kg hver på ryggen uten at dette var noe problem i det hele tatt. Likevel har alle disse spørsmålene gjort oss litt nervøse, kanskje vi bør legge inn litt ekstra turtrening i tillegg? Så i dag var planen å gå over Vidden (gå fra bilen ved Svartediket og opp til Ulriken og gå fjellsiden til Fløyen og ned igjen til Svartediket), slik gikk det:

Vi satte fra oss bilen ved Svartediket og måtte raskt ta på solbrillene da det dukket opp en rund, stor skinnende sol på himmelen. Vi så på hverandre, gliste bredt og ga hverandre en "high five" før vi trasket oppover. Klærne forsvant lag på lag når vi beveget oss oppover da det var fin temperatur og sola varmet godt. Selv om overraskende snø møtte oss tidlig i løypa, var vi like fornøyd og tuslet oppover mens vi snakket og diskuterte gode og mindre gode ideer rundt Ekspedisjonen. Vi gikk nok litt i vår egen Ekspedisjonsverden for tåka og vinden kom brått på. Etterhvert så vi veldig lite. Beina var klare for å gå videre, men vi var lite hippe på å gå oss bort oppe på Vidden i slaps og nullsikt. Som en bekreftelse på rett valg kom regnet akkurat i det vi satte oss inn "Bruse" (ene vogna til Ulriksbanen) og forsvant nedover igjen med den. Så, det ble altså ikke Vidden på oss i dag, men vi fikk en fin tur opp til Ulriken og med fine bein ser det lovende ut videre også :-)

Ulriken i sikte med Bergen i bakgrunnen før tåka kom.

Sola var sterk tross tåke.

To stykk turglade sjeler på Ulriken i dag.

Til ære for alle dere som etterspør treningen vår er planen å legge inn jevnlige turer til Fløyen, Ulriken, Stoltzen og andre Bergensfjell fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar