mandag 24. mars 2014

Tørking av egen mat

Selv om vi ikke er så altfor godt i gang ennå er jo målet for turen at vi skal ha med mest mulig av maten vår selv, i form av diverse selvtørket grønnsaker, kjøtt og fisk satt sammen til herlige turretter. Samt frukt til grøt og snacks. Vi har til nå testet ut tørking av gulrøtter og kjøttdeig som begge ble veldig vellykket. Etter å ha surfet rundt på nettet har vi satt opp ei liste over matvarer vi skal teste ut i dehydratoren vår:

Grønnsaker:
- Gulrøtter (bør forvelles først)
- Purre
- Løk
- Asparges (bør forvelles først)
- Chili
- Hvitløk
- Sopp

Kjøtt og fisk:
- Sommerkoteletter (bør stekes først?)
- Oksekjøtt (kan tørkes rått og stekt)
- Svinekjøtt (bør stekes først)
- Kylling (bør kokes først)
- Kjøttdeig (magre typer, bør stekes først)
- Magre pølser
- Filetbacon (stekes først)
- Kyllingkjøttkaker (stekes først)
- Ulike typer fisk (stekes først?)

Frukt og bær:
- Banan (bør ha på sitron i forkant for å slippe brunfarge)
- Mango
- Eple (bør ha på sitron i forkant for å slippe brunfarge)
- Pære (bør ha på sitron i forkant for å slippe brunfarge)
- Kiwi
- Ananas (fersk)

Annet:
- Egg (blandes og stekes som eggehakk, tørkes og kjøres i maskin til pulver)




Vi har altså litt av en jobb foran oss! Vi vil på forhånd lage til ferdige frokost- lunsj- og middagsblandinger og vil ta utgangspunkt i tips og erfaringer fra Lynvingen. Vi kommer også til å basere oss på noe mat på hyttene og variere med ulike typer kjøpt turmat.

Om vi tar utgangspunkt i oppskriftene til Lynvinge og at vi kun skal spise dette hver eneste dag på hele ekspedisjonen (121 dager), så må vi ha tørke oss ihjel for da trenger vi 9 kg tørket fisk, 9 kg tørket kjøtt, 5 kg tørket frukt og 12 kg tørkede grønnsaker...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar