mandag 19. mai 2014

Hjemmelaget knekkebrød

Hjemmelaget knekkebrød har en god smak, inneholder gjerne litt mer næringstetthet enn de du kjøper og er også en fin avveksling til kjøpeknekkebrød. Vi har laget en god porsjon til ekspedisjonen i helga. Det er enkelt å lage selve "deigen", men det tar litt tid når deigen skal stekes til ferdige knekkebrød. Vel, smaken er nå verdt å vente på!

Her er oppskriften som vi har brukt, husker dessverre ikke hvor vi fant oppskriften vi har tatt utgangspunkt i.

Ingredienser (ca 32 knekkebrød):
4dl grov melblanding
4dl havregryn
1dl linfrø
1dl gresskarkjerner
1ts salt
7dl vann

Fremgangsmåte:
Rør sammen mel og frø, salt og vann i en bolle. Smør den seige deigen utover to brett kledd med bakepapir. Deigen skal være løs og klissente!

Stek knekkebrødene på varmluft, 160°C i 25min.

Ta brettene ut og skjær knekkebrødene i passe store biter. Sett brettene inn i ovnen igjen og senk temperaturen til 150°C. Stek videre i 45-50min eller til knekkebrødene har fått en gyllen farge og har blitt sprø. Avkjøl på rist.

Ferdigstekte knekkebrød

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar