tirsdag 13. mai 2014

Nye tørre mat-tall

Mengdene med tørket mat stiger fortsatt og nå begynner vi å tro at vi kan nå ønsket mengde! Jeg må innrømme at vi har gitt opp fisken, da får vi heller satse på egenfisket fisk underveis og makrell på tube for å dekke dette behovet. Istedet kommer vi til å fylle opp med kjøtt, kylling og kalkun.


Vi begynner å bli skikkelig lei hakking av løk og gulrøtter og tørkestyr, så i går forvella og skar vi gulrøtter og løk til vi hylgrein begge to for å få det overstått. Jeg husker ikke hvor mange kg gulrøtter vi kjøpte inn, men klarte å overfylle 4 isbokser (tolitere) med ferdig skivet gulrot samt at vi skar opp ca 26 løk.. Når dette er ferdig tørket regner vi med at vi til og med overstiger målet om 4,1kg tørka grønnsaker.


Da gjenstår bare kjøtt, som da vil si ca 1,8kg i tørket vekt. I kjøleskapet har vi nå fylt opp med kalkun- og kyllingpølser og kalkunkarbonader. Gjenstår det mer etter det blir det karbonadedeig eller svinekjøttdeig som vi fyller opp med.

Trenger:Ferdig:
Kjøtt:5648g3837g
Fisk:562g562g
Frukt:3440g254g
Grønnsaker:4140g3645g




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar